Wat zijn Groene smoothies eigenlijk?

Een groene smoothie is een smoothie van verschillende fruitsoorten, groenten en basisingrediÎnten als melk, yoghurt en water. Een groene smoothie wordt zo genoemd vanwege de groene kleur van dit drankje, die veroorzaakt wordt door de verschillende soorten groenten en fruit die in een smoothie worden verwerkt. Steeds meer mensen drinken groene smoothies om op een gezonde manier af te vallen of om gewoon de dagelijkse vitaminen binnen te krijgen. Op deze pagina lees je waarom groene smoothies zo gezond zijn en waarom ook jij er goed aan doet om deze gezonde smoothies te eten.

Ten eerste bevatten groene smoothies verschillende soorten fruit en groenten, die boordevol vezels zitten. Deze vezels zijn essentieel voor je darmen, omdat de vezels de voedingsstoffen helpen opnemen en de spijsvertering zo een handje helpen. Daarnaast prikkelen vezels de darmwand op een goede en gezonde manier, waardoor deze actief blijft en je dus meer voedsel verteert. Tot slot nemen voedingsvezels afvalstoffen mee naar buiten en zorgen vezels ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Hierdoor blijft je lichaam gezond en dit alleen door voldoende groene smoothies met vezels te drinken!

Gezond en lekker

Daarnaast zijn smoothies erg gezond omdat deze vele vitaminen bevatten. Zo bevat een smoothie onder andere vitamine A en vitamine C, maar vind je in een smoothie ook antioxidanten en andere gezonde stoffen. In plaats van dagelijks vele verschillende vitaminepillen te slikken en meerdere stuks fruit te eten, kun je jouw aanbevolen hoeveelheid vitaminen in ÈÈn keer binnenkrijgen met een smoothie. Dit is niet alleen veel gemakkelijker, maar bovendien erg lekker.

Tot slot werken de verschillende groenten en fruitsoorten in groene smoothies ontgiftend voor je lichaam. Dit wil zeggen dat deze gezonde smoothies bijdragen aan het ontgiften van je lichaam, waarbij giftige stoffen uit het lichaam worden verwijderd. Op deze manier zijn smoothies niet alleen erg lekker en gezond, maar kunnen smoothies bovendien je lichaam echt goed opruimen en schoonmaken.

Ben je overtuigd van de kracht van groene smoothies en wil je de voordelen van deze gezonde maaltijdvervanger zelf ondervinden? Probeer dan eens een simpel recept voor een groene smoothie, die gemakkelijk en snel klaar te maken is. Groene smoothies recepten zijn er in verschillende soorten smaken. Zoek online even verder en je vindt genoeg lekkers. Houd er wel even rekening mee dat je met een makkelijk recept bezig gaat. Dit bespaart jou veel tijd. Een simpel recept is lekker makkelijk en zorgt ervoor dat je snel een eerste indruk kunt krijgen van smoothies. Bekijk ook even het volgende link om meerdere lekkere recepten terug vinden. De recepten worden daar ook wekelijks ge¸pdate bij de DieetUniversiteit. Op deze manier maak je kort kennis met de groene smoothie en de voordelen van deze smoothie, zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen. Ben je overtuigd, dan kun je op zoek naar andere recepten voor groene smoothies. Deze zijn er duizenden, dus de kans dat je een groene smoothie vindt die geheel bij jouw wensen en behoeften past is erg groot.