Wat zijn de bijwerkingen van lorazepam?

Onze hersenen zijn verantwoordelijk voor niet alleen het verwerken van alle impulsen afkomstig uit al onze zintuigen, maar verwerkt die ook met als eindresultaat tal van reacties of emoties. Personen die last hebben van angstaanvallen of snel in paniek raken kunnen zo een verminderde werking van de impulsen dan wel goed gebruiken en is dit één van de vele werkingen van Lorazepam.

Natuurlijk is dit niet zonder bijwerkingen

Het menselijk lichaam houdt er niet van om beïnvloedt te worden in haar werking en reageert het dan ook in de vorm van de vele bijwerkingen. Het meest voorkomend bij de inname van Lorazepam is vermoeidheid en klaagt men ook vaak over zwakke spieren of slaap overdag. Ernstiger van aard, maar ook zelden voorkomend (1 op de 1000 gebruikers) zijn hypertensie en verlies van het geheugen. Soms kan er ook sprake zijn van wazig zien of incontinentie. Een kleine groep personen heeft bij het gebruik van Lorazepam last van nachtmerries of hallucinaties. In zulke gevallen wordt onmiddellijk overgegaan met het verminderen van de dosering omdat een plotselinge stopzetting voor weer wat klachten zal zorgen.

De werking van Lorazepam heeft ook invloed op de reactiesnelheid en mag de gebruiker pas 3 dagen na de laatste inname weer plaats nemen achter het stuur. Om ervoor te zorgen dat de bijwerkingen tot een minimum beperkt blijven, zal bij het voorschrijven door de arts eerst met een lage dosering worden gewerkt en die later eventueel verhoogd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.