Wat is een sigarettenmachine?

Een sigarettenmachine (ook wel eens “hulzenvuller” genoemd) is een machine die je kunt gebruiken om zelf sigaretten te maken. Deze machine komt in twee verschillende soorten; zo is er de “handmatige” sigarettenmachine en de “elektrische” sigarettenmachine. Er zijn verschillen in deze twee soorten machines, deze leggen we hieronder voor je uit:

Handmatige sigarettenmachine

Een handmatige sigarettenmachine is de ideale machine voor beginners. Het duurt wat langer voordat een sigaret werkelijk gemaakt is, maar je leert wel omgaan met een sigarettenmachine. De prijs van een handmatige machine is vele malen goedkoper dan van een elektrische machine. Voor een elektrische sigarettenmachine betaal je al gauw dertig euro, terwijl handmatige machines over de toonbank gaan voor zo’n tien euro. Een handmatige machine heeft geen veer, terwijl een elektrische machine wel een veer heeft. Wanneer een handmatige sigarettenmachine kapot gaat, kun je er voor kiezen om zelf de losse onderdelen te vervangen. Echter, de machines zijn zo goedkoop dat het niet veel meer geld kost om een compleet nieuwe machine aan te schaffen.

Elektrische sigarettenmachine

Elektrische sigarettenmachines beschikken over een veer. Een handmatige machine heeft deze veer niet, wat ook een reden kan zijn waarom je liever een handmatige machine hebt of niet. Deze veer maalt tabak fijn, maar dit kan er soms voor zorgen dat je afvallende vuurkopjes krijgt tijdens het roken van de sigaret. Het voordeel van een elektrische machine is wel dat het maken van een sigaret veel sneller gaat, omdat je er zelf weinig mee hoeft te doen. Elektrische machines zijn duur, je hebt een machine voor zo’n 30-40 euro. Laat je niet voor de gek houden wanneer je elektrische hulzenvullers ziet die meerdere sigaretten tegelijkertijd maken. Dit is niet echt veilig en we raden daarom aan om alleen voor machines te kiezen die 1 sigaret tegelijkertijd maken.