Wanneer is afvallen door een koolhydraatarm dieet ongezond?

Er zijn honderden diëten die je kunt volgen. Het ene dieet is aanzienlijk gezonder en verantwoorder dan het andere. Je kan in principe altijd de regel aanhouden dat wanneer een koolhydraatarm dieet van jou verlangt dat je minder dan 1200 calorieën per dag tot je neemt, dat het ongezond is. Dit heeft te maken met het feit dat het lage aantal calorieën gelijk staat aan het opbouwen van tekorten van belangrijke voedingsstoffen. Hierbij valt te denken aan mineralen, vezels, vitaminen en eiwitten. Een dieet dat minder dan 1200 calorieën per dag toestaat kan wel gezond gemaakt worden. Een dergelijk dieet kan dus wel zorgen voor gezond afvallen, maar uitsluitend wanneer het dieet is samengesteld door een diëtist.

Nadelen van het dieet

koolhydraatarm dieetHelaas zijn er geen dieet vormen die enkel voordelen te bieden hebben. Afvallen is en blijft lastig. Je hebt dan ook veel discipline nodig om het dieet vol te kunnen houden. Je kan last krijgen van een hongergevoel, waardoor je sneller de neiging hebt om grotere hoeveelheden ineens te gaan eten. Hierdoor valt het resultaat in het niet, en dat is zonde. Een ander belangrijk nadeel is wel dat het geen goed dieet voor sporters is. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je weinig calorieën binnenkrijgt met het Cambridgedieet. Hierdoor heb je minder energie en wordt je beperkt in je mogelijkheden als het gaat om intensieve lichaamsbeweging.

Andere voordelen

Groene smoothies bieden je eindeloos veel voordelen, zoals de mogelijkheid tot het permanent verliezen van gewicht, het verbeteren van je conditie en uithoudingsvermogen en het verbeteren van de fysieke kracht, het zorgen voor een betere spijvertering en het stabiliseren van je bloed, cholesterol en suiker. Je krijgt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels, vitaminen, mineralen en eiwitten binnen, je hebt aanzienlijk minder pijnklachten en je denkt sneller en volledig helder. Zo zijn er nog veel meer voordelen van de groene smoothies op te noemen.