Onderzoek: fitness effectiever

Mensen sporten steeds vaker tegenwoordig, met name het aantal fitnessers zijn fors toegenomen. Fitness is natuurlijk ideaal, je kunt sporten op de momenten dat jij daar zin en tijd voor hebt. Vervolgens kun je zelf bepalen wat voor work out je gaat uitvoeren, een cardio of kracht workout? Maar hoe kun je nou zo effectief mogelijk sporten? Je sport natuurlijk niet voor niets.
Uit onderzoek van sportschool BeverlyGym.com (www.beverlygym.com) blijkt dat je door het gebruik van een aantal punten al veel effectiever kunt sporten:

Schema

Vraag voordat je begint met sporten een fitness schema aan bij de sportschool waar je aan de gang gaat. In veel gevallen is een dergelijk schema gratis, anders kun je er al een krijgen tegen een kleine vergoeding. Zonder schema zul je namelijk niet op het juiste moment de juiste oefeningen doen. Het gevolg hiervan zal zijn dat je niet de de hele spiergroep zal benutten wat dus zonde is van je work-out.

Voeding

Als je je voeding zodanig kan combineren met sporten zul je erg snel de effecten zien die je wenst. Er zijn online of bij personal trainers genoeg voedingsschema’s te vinden. Zoek een schema die past bij jouw doel: wil je afvallen of je spiermassa vergroten?
Veel mensen gaan bijvoorbeeld minder eten als ze willen afvallen, je zult je verbazen over het schema dat je zult krijgen. Dit zal waarschijnlijk een grotere hoeveelheid zijn dan dat je dagelijks eet. Hoe kun je dan afvallen zul je denken? Je eet heel veel slechte maaltijden en tussendoortjes in het dagelijks leven. Een schema helpt je bij de bewustwording van je eten en goed eten is nodig voor de juiste uitvoering van jouw workouts.

Neem rust!

Veel mensen vergeten een rustdag in te plannen. Hierdoor kunnen je spieren niet genoeg rust krijgen en zal dit de spiergroei vertragen. Zorg dat je na een intensieve trainingsdag minstens 12 uur rust neemt en het liefst zelfs 24 uur. Je kunt je spiergroei wel bevorderen door je lichaam te voeden met eiwitshakes e.d. Hierdoor kan de tijd iets ingekort worden. Wil je het zonder supplementen doen, raden we aan om minstens 24 uur rust te houden na een intensieve training.