Effecten van testosteron in sportvoeding

testosteronAls sporter kun je je laten verleiden om prestatie verhogende middelen als anabole steroïden te gebruiken om zo meer uit je krachttraining te halen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze middelen aan populariteit winnen en niet enkel bij professionele sporters; ook amateursporters die hun lichaam willen versterken en grotere spiermassa’s willen krijgen, kiezen massaal tot het toedienen van de meest uiteenlopende stimulerende middelen.  Eén hiervan is het toedienen van testosteron, een natuurlijk mannelijk geslachtshormoon dat door zowel mannen als vrouwen wordt aangemaakt.

Waarom testosteron?

Het is gebleken dat dit hormoon een gunstige uitwerking heeft op het opbouwen van spieren en bovendien vetverbranding kracht bij zet. Het hormoon zorgt ervoor dat eiwitten gemakkelijk kunnen worden omgezet in spiermassa, waardoor dit als vanzelf zal toenemen. Daarnaast verhoogt het je uithoudingsvermogen en je algehele fysieke kracht, waardoor je sneller betere prestaties kunt leveren. En dit is waar elke sporter natuurlijk naar streeft, of je nu op professioneel hoog niveau actief bent of enkel voor jezelf je lichaam in optimale conditie wilt krijgen. Als kanttekening moet er wel bij worden vermeld dat het in de sportwereld wel wordt gezien als eenzelfde soort stimulans als anabole steroïden,  vandaar dat het op de dopinglijst staat vermeld. Het is dus raadzaam om er niet teveel van toegediend te krijgen, aangezien je dan kans loopt om geschorst te worden bij deelname aan mogelijk verreweg de meeste sportwedstrijden.

Hoe gebruik je testosteron?

sportfoodHet hormoon testosteron kan simpelweg worden toegevoegd aan verschillende soorten sportvoeding. Je kunt het in poedervorm mengen met sportdrankjes of er shakes van maken. Ook kun je het als aanvulling op sportvoeding gebruiken en het tot je nemen als capsules. De toevoeging van testosteron aan je voeding, zorgt er voor dat je zwaarder kunt trainen dan normaal mogelijk zou zijn. Zo kom je sneller bij een hoger niveau en maakt je ontwikkeling een ongekende groei door. Je hoeft het simpelweg maar op gezette tijden toe te voegen aan je eten of drinken en je zult wederom haast gelijk de positieve effecten ervan merken. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende gefabriceerde testosteron boosters. Echter kun je er ook voor kiezen om op een natuurlijke wijze dit hormoon in je lichaam te verhogen. Er zijn namelijk voldoende voedingsmiddelen die dit effect hebben. Denk hierbij aan producten die een hoge B vitamine en zink waarde hebben, zoals vis, avocado’s, eieren, vijgen, bananen, asperges, maar ook rijst en kaas. Door voldoende van deze producten te eten, verhoog je ook je testosteronwaarde, zonder dat je supplementen hoeft toe te dienen die als stimulerende middelen worden beschouwd. Zo haal je het beste uit twee werelden, gezonde sportvoeding en een verhoogd testosteron. Ook nu behaald je ongetwijfeld de gewenste resultaten, geheel op eigen kracht.