Afslanken in de zomer

We weten allemaal dat afslanken helemaal niet eenvoudig gaat. Het vergt best wel veel doorzettingsvermogen!

Toegeven aan een lekkere snack is nou eenvoudiger dan een uur zweten in het fitnesscentrum…Er wordt vaak gezegd dat afslanken in de winter moeilijker is dan in de zomer… Een reden kan zijn omdat we veel binnenshuis zitten, het buiten koud is en voedsel ons weet te verwarmen. Toch kan het in het voorjaar en ook in de zomerperiode ook moeilijk zijn om even 5-10 kilo af te vallen.

Het grote voordeel van afslanken in de zomerperiode ten opzichte van afslanken in de winterperiode is dat je door de hogere dagtemperatuur minder zwaar avondeten zoals calorierijke stampotten eet. De behoefte aan lichte maaltijden dan opvallender.

We zetten de overige valkuilen op een rij en geven een paar praktische afslanktips waardoor je het afslanken kan volhouden!

Terras: weinig is zo heerlijk als op een gezellig terras in de zon zitten met een drankje en een passende hapje. Dat laatste zal je niet helpen met afslanken…vooral als je de alcohol drinkt EN het bittergarnituur eet! Probeer je alcoholinname te minimaliseren en blijf weg van cocktails. Bestel mooie olijven in plaats van gefrituurde items.

Klik hier voor een overzicht van meer dieetplannen